• 04
    03

    Súťaž pre Recyklohráčov

    Milí malí Recyklohráči, náš partner v projekte - Strom života pre vás pripravil súťaž k Svetovému Dňu vody 22.03.2022. Pomocou QR kódu sa dostanete k zaujímavému pokusu. O tom, ako u vás táto aktivita prebiehala pošlite fotodokumentáciu a krátky popis na adresu stromacik@stromzivota.sk najneskôr do 25.03.2022. Jedného z vás Strom života odmení peknou stromáčikovskou cenou.

  • 03
    02

    Vhodnotenie dážďovkovej úlohy

    V poslednej úlohe, ktorú sme pripravili v spolupráci s OZ Kompostujme, ste si preverili a možno aj nadobudli nové vedomosti o kompostovaní. Ako ste nám viacerí písali, je to hotová veda. A máte úplnú pravdu. Sme však veľmi radi, že sa do úlohy zapojilo až 169 škôl a väčšina z nich zvládla splniť úlohu na jednotku. Práce detí a študentov boli naozaj krásne a v OZ kompostujme sa skutočne zapotili, kým vybrali tie najlepšie. A ktoré školy vyhrali perfektnú prednášku so živými kalifornskými dážďovkami od OZ Kompostujme? Tento krát sme vyhlásenie ocenených škôl vymysleli trochu netradične a prezradia Vám to priamo v OZ Kompostujme na tomto linku: https://youtu.be/oofDL_EaIn8 Okrem toho sme odmenili 40 koordinátoriek a koodinátorov peknými knižkami a zľavovými poukážkami, ktoré možu využiť v e-shope OZ Kompostujme.

  • 17
    01

    Výhercovia tlačiarní

    Do losovania o 6 tlačiarní od spoločnosti CANON sa zapojilo 137 škôl. Šťastie sa usmialo na školy: Gymnázium J.A. Komenského s VJM v Želiezovciach, Základnú školu, Levočská 11 v Spišskej Novej Vsi, Základnú školu s MŠ vo Važci, SOŠ polytechnickú v Dolnom Kubíne, Základnú školu, M. Rázusa vo Zvolene a na Spojenú školu internátnu v Prešove. Výhercom srdečne blahoželáme. Školy, na ktoré sa šťastie tentokrát neusmialo, nemusia byť smutné. V najbližšom období nás ešte čaká ....

  • 12
    01

    Nový rok s novou tlačiarňou od CANON

    Prinášame vám skvelú ponuku. Spoločnosť CANON venuje školám 6 tlačiarní Lexmark. Tlačiarne nie sú úplne nové, ale sú plne funkčné. Ak by sa Vám laserová tlačiareň na škole zišla, napíšte nám e-mail na info@recyklohry.sk do 16.1.2022. Do predmetu správy napíšte – Tlačiareň. Zo všetkých prijatých e-mailov, vylosujeme v pondelok ráno 6 výhercov, ktorým tlačiareň v priebehu februára pošleme. Toner do tlačiarne si zaobstará škola sama. Výhercov budeme v pondelok počas dňa kontaktovať.

  • 10
    01

    Začíname nový rok 2022

    Milí malí a veľkí Recyklohráči, začíname nový rok 2022, ktorý ako iste všetci dúfame, bude pokojnejší, zdravší a veselší. O to posledné sa budeme snažiť aj my našim projektom. Celý tento a budúci týždeň venujeme baleniu a posielaniu výhier pre žiakov a koordinátorov, ktorí boli ocenení alebo vylosovaní v súťaži v zbere starých mobilov. Pre výhercov predplatného environmentálneho časopisu Stomáčik máme tiež dobrú správu, pretože vám už letí do schránok.  Ak ste predplatné v súťaži nezískali, nemusíte byť smutní, environmentálny časopis Stromáčik si môžete objednať aj sami na https://stromzivota.sk/stromoviny/tag/casopis-stromacik. Okrem dobrého spoločníka pre malých Recyklohráčov, je to aj výborná pomôcka pre učiteľov.   

  • 17
    12

    Vianočné prianie

    Milí malí a veľkí Recyklohráči! Tento rok som si pri príprave Vianočného priania pomohla pesničkou od nedávno zosnulého Mira Žbirku, v ktorej sa spieva....Spravme si svet z vľúdnych slov a viet, z láskavých činov...... Myslím, že presne toto všetci do nového roka potrebujeme. Preto vám v novom roku 2022 prajem pevnú vôľu a odhodlanie, aby sme si takýto svet vedeli spoločne vytvoriť. Ďakujem vám za celoročnú usilovnú prácu v našom projekte a verím, že v spoločnom úsilí o ochranu nášho životného prostredia budeme úspešne pokračovať aj v novom roku.

  • 16
    12

    Najaktívnejšie školy v uplynulom školskom roku

    Stali ste sa najaktívnejšou školou v uplynulom školskom roku? Ak áno, blahoželáme a posielame vám darček. Ak nie, nemusíte byť smutní, šancu máte tento školský rok:-)

  • 09
    12

    Výsledky zberu mobilných telefónov

    Milí malí a veľkí Recyklohráči, tento ročník zberu mobilných telefónov dopadol nad naše očakávania. Napriek ťažkým podmienkam v súvislosti s pandemickými opatreniami sa podarilo vyzbierať neuveriteľných 26 642 mobilných telefónov! Do zberu sa zapojilo 258 škôl z celého Slovenska. Všetkých školám, ktoré aktívne mobilné telefóny zbierali ďakujeme. Na vašich bodových účtoch máte už teraz pripísané za mobily body, ktoré môžete využiť na nákup školských pomôcok, kníh, hračiek,.... z nášho katalógu odmien a oceniť tak žiakov a deti, ktoré nenájdete medzi odmenenými šťastlivcami. Všetkým srdečne blahoželáme:-)

  • 04
    11

    Dážďovky Recyklátorky

    V našom projekte Recyklohry ste sa už stretli s kadejakými druhmi odpadu, najčastejšie to bol elektroodpad a batérie. O jednom odpade sme však ešte v našom projekte nehovorili. Uhádnete o ktorom? Kto hádal bioodpad, uhádol! Bioodpad tvorí až 45 percent všetkého komunálneho odpadu, takže nárok na povšimnutie určite má

  • 13
    10

    Ešte stále sa môžete prihlásiť do zberu starých mobilov!

    Zber mobilov sa nám rozbehol, ale veríme, že počet zapojených škôl ešte stúpne, aby sa nám podaril minimálne taký pekný výsledok ako po minulé roky. Do zberu starých mobilov sa skutočne oplatí zapojiť.  Ako dôkaz si môžete pozrieť na našej web stránke videá krásnych zelených projektov, ktoré si školy financovali z výhry v našej súťaži minulý rok. Verím, že sa necháte inšpirovať a  že vás videá budú motivovať, aby ste zber mobilov na škole ešte viac rozbehli. Nezabudnite, že okrem toho súťažíte aj o 50 novučkých tabletov, predplatné environmentálneho časopisu Stromáčik a hŕbu krásnych knižiek. Najúspešnejších  koordinátorov zberu čakajú nákupné poukážky v hodnote 50 eur! Podporiť zber na škole pomôže možno aj fakt, že 14.október je vyhlásený za medzinárodný deň elektroodpadu. Tou najlepšou formou oslavy bude nejakému elektrozariadeniu zaručiť recykláciu, tak šup, šup s ním do Recyklohráčskej nádoby :-).

1299
registrovaných škôl
COOKIES
Recyklohry potrebuje Váš súhlas k využitiu jednotlivých dát, aby Vám okrem iného, mohol ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo Prijať všetko.
Prijať všetko
Súhlas môžete odmietnuť tu.