Novinky a aktuality

Čo s klimatickou krízou?II

Zdá sa vám názov úlohy povedomý? Máte pocit, že túto úlohu ste už so žiakmi robili? Áno, máte pravdu. Keďže úloha bola veľmi úspešná a mala krásne ohlasy, rozhodli sme sa spolu so Zeleným vzdelávacím fondomna jej druhom pokračovaní, z čoho sa veľmi tešíme. Uvedomujeme si, že podmienky nie sú veľmi priaznivé, preto sme na úlohu vymedzili oveľa dlhší čas ako zvyčajne. Veríme, že naši skvelí Recyklohráči nájdu cestu a spôsob ako úlohu splniť a pomôcť tak zmierniť dopady zmeny klímy.

V prvej úlohe sa nám podarilo vysadiť 932 krásnych stromov, ktoré nám budú dlhé roky produkovať vzácny kyslík, ochladzovať prostredie, zadržiavať vodu v krajine, poskytovať úkryt pre zvieratá, potravu,.....ale to už všetko viete, však? Ak nie, pozrite si naše nové video k tejto úlohe. Náš maskot, ježko Asík vám v ňom všetko vysvetlí https://www.youtube.com/watch?v=hyIRMMXnaqw&t=1s

Okrem významu stromov pre krajinu v čase klimatickej zmeny sa dozviete aj o skleníkovom efekte a ďalších zaujímavostiach. Video je určené najmä pre základné školy, ale s pomocným výkladom ho pochopia aj deti v materských školách. Pre veľkých stredoškolákov bude veselým zhrnutím poznatkov, ktoré dúfam už majú. Určite si ho s deťmi pozrite, je vtipné a plné zaujímavých informácii, ktoré by vás mohli motivovať k splneniu aktuálnej úlohy.

Späť
1297
registrovaných škôl
COOKIES
Recyklohry potrebuje Váš súhlas k využitiu jednotlivých dát, aby Vám okrem iného, mohol ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo Prijať všetko.
Prijať všetko
Súhlas môžete odmietnuť tu.