Novinky a aktuality

Vyhodnotenie vianočnej úlohy pre učiteľov

Aj tentokrát mala špeciálna vianočná úloha pre učiteľov veľký úspech. Zapojilo sa do nej až 95 učiteľov. Avšak až 41 odpovedí bolo neúplných alebo  nesprávnych. Napriek mnohým nesprávnym odpovediam sme radi, že ste sa v takom peknom počte zapojili do úlohy, a veríme, že ste sa pri tom dozvedeli niečo nové alebo si aspoň oprášili staré vedomosti.

Je škoda, že medzi najčastejšie chyby patrili úplné maličkosti ako preklepy v písmenkách a odoslanie len priania, ale nie vyplnenej celej tajničky (všetky slová). Medzi najčastejšie zlé odpovede v tajničke patrila otázka o najčastejšom spôsobe nakladania s odpadom na Slovensku, kde veľmi veľa učiteľov písalo recyklovanie. Žiaľ, tento spôsob by bol najsprávnejší, avšak zatiaľ sa na Slovensku najviac skládkuje.  Zoznam učiteľov, ktorí vyhrávajú diár si môžete pozrieť tu.

Správne znenie vianočného priania:

Prajeme Vám pokojné prežitie vianočných sviatkov plné krásnych a veselých zážitkov so svojimi blízkými, ktoré Vám dokážu dobiť batérie.

V novom roku 2017 z nich môžete znova čerpať energiu.

Spávne odpovede v tajničke boli:

odpad, mikroskop, striebro, skládkovanie, separovať, coulomb, Asekol, tonery, batéria, freón, recyklácia, polyetyléntereftalát

 

Späť
1299
registrovaných škôl
COOKIES
Recyklohry potrebuje Váš súhlas k využitiu jednotlivých dát, aby Vám okrem iného, mohol ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo Prijať všetko.
Prijať všetko
Súhlas môžete odmietnuť tu.