• 07
    10

    Nie je toner ako toner - vyberajte tie, ktoré sa dajú recyklovať!

    V zberných nádobách v školách sa stále častejšie objavujú takzvané "kompatibilné" tonery, ktoré keď doslúžia, nedajú sa repasovať (teda znovu naplniť) a žiaľ, väčšinou ani recyklovať. Predstavujú veľkú záťaž pre prírodu. Prosíme venujte pozornosť nasledujúcim riadkom, v ktorých prinášame viac informácií.

  • 16
    09

    Najlepší kraj v zbere

    Milí Recyklohráči, ste zvedaví, ktorý kraj si v minulom školskom roku najlepšie počínal v zbere batérií, drobného a veľkého elektroodpadu? Ak vaša škola nepatrí do kraja, ktorý v hodnotení patril medzi najlepšie, nevadí. Tento školský rok máte šancu zmeniť to a svojou aktivitou pomôcť vášmu kraju byť tým najčistejším.

  • 09
    09

    Organizačné pokyny k novému školskému roku

    Máme za sebou prvý školský týždeň a verím, že ste sa už všetci dostali do správneho tempa. Ak by som to mala posúdiť podľa množstva objednávok, ktoré nám prichádzajú, tak už máte mnohí zaradenú tú najvyššiu rýchlosť. :-) A to je fajn, lebo ani v Recyklohrách nezaháľame. Prinášame Vám v skratke zopár organizačných a prevádzkových informácii, ktoré nám pomôžu dostať sa bez menších problémov zo septembra až do júna.

  • 03
    09

    Najaktívnejšie školy v školskom roku 2018/2019

    Každoročne oceňujeme v našom projekte najaktívnejšie školy a túto tradíciu sme ani tento rok nevynechali. Sme radi, že každým rokom je viac a viac škôl aktívnych a deklarujú tak svoj záujem zlepšovať životné prostredie a správať sa k prostrediu šetrnejšie. Ocenené školy získavajú okrem Diplomu aj plagát  -  Vyhodnotenie školského roka 2018/2019 v číslach.  Blahoželáme!

  • 02
    09

    Vitajte v novom školskom roku!

    Milí Recyklohráči! Už po desiaty krát štartujeme spolu nový školský rok a sme radi, že každým rokom sa nám darí viac a viac zlepšovať. Čo to znamená? Že dokážeme  pozbierať viac elektroodpadu, viac batérií, viac tonerov a prispievať tak k zlepšovaniu životného prostredia. A samozrejme taktiež vám rozdať za vašu aktivitu viac bodíkov. Verím, že tento školský rok opäť prekonáme ten predošlý, a že v ňom zažijeme ešte viac zábavy a naučíme sa viac nových vecí. Želám nám všetkým do nového školského roka veľa síl, dobrej nálady a energie zdolávať prekážky a dosiahnuť tak svoje ciele. Takže poďme na to:-)

  • 28
    06

    Koniec školského roka

    Milí malí a veľkí Recyklohráči, tento ročník projektu Recyklohry bol pre nás v mnohom výnimočný. Prvý krát sme zorganizovali veľkú zberovú súťaž mobilov, v ktorej sa vyzbieralo neuveriteľných 25 807 kusov. Keďže akcia mala veľký úspech, v septembri 2019 budeme v zbere mobilov pokračovať. Taktiež sa nám podarilo získať finančné prostriedky zo Zeleného vzdelávacieho fondu, vďaka ktorým sme mohli prvý krát v histórií projektu zaslať vzdelávacie materiály úplne všetkým školám, ktoré máme registrované v projekte. Verím, že plagáty o recyklácii elektroodpadu máte stále vyvesené na viditeľnom mieste v škole 

  • 24
    06

    Vyhodnotenie 42.úlohy - Ako oslavujú Recyklohráči Deň Zeme?

    Aktivity na Vašich školách boli jedným slovom skvelé! Toľko akcíí, ktoré ste pripravili našu Zemičku určite potešili a vďaka toľkým vyčisteným miestam, vysadeným stromom, kvetom, vytriedenému odpadu...... sa určite cíti oveľa lepšie

  • 21
    06

    Expirujúce body

    Už len pár dní nás delí od konca školského roka, preto Vás prosím, skontrolujte si Vaše bodové účty a za expirujúce body si objednajte odmeny pre žiakov z nášho katalógu odmien. Bola by veľká škoda, aby ste o bodíky, ktoré ste usilovne zbierali, prišli.  Čas na nákup odmien máte len do 30.6.2019 do polnoci. Systém sa potom automaticky uzatvorí. 

  • 16
    04

    Ako oslavujú Recyklohráči Deň Zeme?

    Ako správne Recyklohráčske školy sa už určite usilovne pripravujete na Deň Zeme. Naša posledná úloha v tomto školskom roku je venovaná práve tomuto významnému dňu. Veríme, že aspoň jedna z akcií, ktorú na škole chystáte, bude venovaná Recyklohrám. Či už vymyslíte motivačné video na školský web k zberu batérií a drobného elektroodpadu alebo zorganizujete na škole týždňový zber batérií alebo tonerov,  poprípade prednášku o recyklácií elektroodpadu na obecnom úrade pre občanov obce,……. poteší nás každý dobrý nápad a akcia. Forma a realizácia je len vo Vašich rukách. Tak nám ukážte čo vo Vás je a prekvapte nás:-)  

  • 10
    04

    Posledné objednávky v tomto školskom roku

    Posledný deň na objednávky na odvoz elektroodpadu, tonerov a batérií bude 2.6.2019. Po tomto termíne bude možné objednať odvoz až v septembri 2019. Nenechávajte si, prosím, objednávky na odvoz elektroodpadu, batérií a tonerov na posledné dni. Vyhneme sa tak zbytočnému stresu a dlhým čakacím dobám. Objednávku na odvoz je potrebné zaslať cez web stránku. Ak neviete ako, radi Vám pomožeme:-) Tento termín je tiež posledným dňom na objednanie odmien z katalógu v prípade, že chcete mať odmeny do konca školského roka na škole. 

1297
registrovaných škôl
COOKIES
Recyklohry potrebuje Váš súhlas k využitiu jednotlivých dát, aby Vám okrem iného, mohol ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo Prijať všetko.
Prijať všetko
Súhlas môžete odmietnuť tu.