• 01
    04

    Odvoz elektroodpadu, batérií a mobilov v dňoch karantény

    Koronavírus nám všetkým poriadne zamiešal v posledných dňoch plány a keďže nevieme presne určiť, dokedy bude epidémia na Slovensku trvať, rozhodli sme sa, že sa jej jednoducho trochu prispôsobíme. Do aktuálnej úlohy sa už zapojili školy, čo nás teší a veríme, že do 10.4. ich ešte pribudne. V prípade, že máte na škole nazbieraný elektroodpad, batérie a mobily a chcete ich odovzdať, môžete aj v týchto dňoch zadávať objednávky na odvoz. Prosím, uveďte do objednávky  telefónne číslo, na ktoré Vás bude môcť náš vodič kontaktovať a prosím uveďte aspoň tri termíny, kedy budete v škole. Vypíšte ich do objednávky, konkrétne do okienka "poznámka". Po odoslaní objednávky sa Vám ozve náš vodič a dohodne sa s Vami na čase odvozu.

  • 25
    03

    Úloha pre žiakov a koordinátorov počas karantény

    Situácia, v akej sme sa v posledných dňoch kvôli ochoreniu COVID-19 ocitli, nie je pre nikoho ľahká. Aby sme čas strávený v karanténe aspoň na malú chvíľku odľahčili, pripravili sme pre Vás a Vašich žiakov veľmi aktuálnu úlohu. Keďže si uvedomujeme, že nie všetci učitelia majú kontakt so svojimi žiakmi, zadanie úlohy môže splniť aj sám koordinátor/ ka. Skúste však zapojiť do úlohy čo najviac detí a presmerovať ich myšlienky na tvorivú činnosť.  Prajem Vám do týchto neľahkých dní najmä veľa síl, aby sme nepodľahli stresu, tlaku a panike a zachovali si aspoň trochu optimizmu, lebo pri každom zlom a ťažkom období platí, že raz pominie a bude opäť dobre. Aj keď musíme byť v týchto dňoch opatrní a zbytočne sa nenavštevovať, povzbuďme našich blízkych aspoň telefonátom, e-mailom alebo smskou. Teraz to mnohí ocenia oveľa viac ako kedykoľvek predtým. Aspoň takto si buďme na diaľku blízki.

  • 10
    02

    Druhý ročník zberu mobilov je tu:-)

    Milí malí a veľkí Recyklohráči, som rada, že Vám môžem oznámiť spustenie druhého ročníka zberovej akcie SMS-Starý Mobil Sem!, ktorý organizujeme znova v spolupráci so spoločnosťou Orange Slovensko. Zber starých mobilov na školách bude prebiehať od 10.2. do 30.4.2020. Za každý 1 odovzdaný mobil získa škola až 10 bodov! Okrem toho môžu deti a žiaci získať nový tablet  alebo jednu zo 140 losovaných cien. Na odmeny sa môžu tešiť aj samotný koordinátori projektu Recyklohry. Tento ročník sme sa rozhodli oceniť ich až 80 a môžu sa tešiť na  50 eurovú darčekovú poukážku! Okrem toho nás čakajú aj ďalšie super ceny a to financovanie zeleného nápadu pre školu v hodnote 3000, 2000 a 1000 eur, environmentálne divadielko pre najmenších a pre starších žiakov zasa lístky do kina.

  • 04
    02

    Horúca novinka

    V Recyklohrách vieme, že Vy – naše koordinátorky a koordinátori ste najlepší na svete :-) a častokrát sa nášmu projektu na škole venujete len vďaka  svojej vnútornej motivácii. Preto sme sa rozhodli, že Vás za Vašu snahu a aktivitu odmeníme. Každému koordinátorovi, ktorého škola odovzdá viac ako 200 kg batérií za školský rok, pošleme... 

  • 27
    01

    Kto sa skryje pred dažďom pod recyklohráčskym dáždnikom?

    Veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí ste sa zapojili do našej 45. úlohy a podelili sa s nami o tipy, triky a príbehy s fungovaním Recyklohier u vás na škole. Až 120 koordinátoriek a koordinátorov nám poslalo splnenú úlohu a sme radi, že až 75 z nich potešíme recyklohráčskym dáždnikom. Ostatní získali 50 bodov na bodový účet školy.   

  • 16
    01

    Hlásenie o vzniku odpadu a nakladaní s ním za rok 2019

    V roku 2019 sme každej škole, ktorá odovzdala elektroodpad alebo batérie, po každom odvoze zaslali všetky potrebné doklady k Hláseniu na e-mailovú adresu kontaktnej osoby, ktorú máte v našom projekte registrovanú. Na dokladoch môžete vidieť množstvo odovzdaného elektroodpadu a batérií a tiež katalógové čísla odpadov. Aj v tomto prípade vidieť aké dôležité je mať v našom projekte nahlásené aktuálne kontaktné údaje.

  • 18
    12
  • 16
    12

    Úloha pre koordinátorky a koordinátorov projektu Recyklohry

    Milé koordinátorky a milí koordinátori projektu Recyklohry, býva zvykom, že na Vianoce pripravujeme úlohu aj pre Vás a tento rok nebude výnimkou. Aktuálna úloha však nebude vedomostná ani nebude záležať na rýchlosti odoslania. Budeme vďační, ak sa s nami vďaka úlohe podelíte o Vaše tipy a skúsenosti s vedením projektu Recyklohry na škole, aby sme ich vedeli poskytnúť školám, ktorým projekt nefunguje na škole tak ako by chceli. Na jej splnenie máte čas až do 8.1.2020.

  • 02
    12

    Vyhodnotenie 43.úlohy - Čo s klimatickou krízou?

    Je neuveriteľné, aký neskutočný výsledok sa vám podaril!  Do úlohy sa zapojilo 235 škôl a čo nás veľmi teší, zapojili sa aj školy, ktoré boli dlhšie obdobie neaktívne. Niektoré školy sadili stromy samé, iné si na pomoc privolali rodičov, seniorov, záhradkárov,.... takto táto úloha dostala ďalší rozmer a verím, že ste si pri nej utužili triedne, rodinné či iné vzťahy.

  • 26
    11

    EKO-Adventný kalendár pre našu Zem

    Už o pár dní nám začne Advent a mnohé deti sa už teraz tešia na adventné kalendáre, v ktorých si každý deň nájdu malú sladkú drobnosť, aby im čakanie na Vianoce rýchlo ubehlo. Určite by sme sa zhodli, že aj naša Zem by si zaslúžila každý deň malú environmentálnu drobnosť...

1297
registrovaných škôl
COOKIES
Recyklohry potrebuje Váš súhlas k využitiu jednotlivých dát, aby Vám okrem iného, mohol ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo Prijať všetko.
Prijať všetko
Súhlas môžete odmietnuť tu.