• 13
    09

    Myslime pozitívne!

    Vedeli ste, že dnes je  Deň pozitívneho myslenia? Viem, že táto doba nám veľa možností na pozitívne myslenie neponúka, no skúsiť to aj tak môžeme. V Recyklohrách pozitívne myslíme, a preto dúfame, že sa do aktuálneho zberu mobilov  zapojí čo najviac škôl a podarí sa nám spolu vyzbierať zase veľa starých mobilných telefónov. Pozitívne Vás bude motivovať možno aj krátka upútavka pre aktuálny ročník zberu, ktorú pripravil Orange, a ktorú si možete pozrieť na: https://www.youtube.com/watch?v=NGjH7maB65M  

  • 07
    09

    Úvod školského roka s novou úlohou a zberom starých mobilov!

    Milí Recyklohráči, verím, že ste si počas prázdnin poriadne oddýchli a už sa tešíte zo spolužiakov a učiteľov v školách a škôlkach.  Nový školský rok začínáme veľmi obľúbeným zberom starých mobilov a s ním spúšťame aj novú úlohu. Podľa všetkého nás čaká rok plný neistoty, ale nevešajme hlavu, my vám jednu istotu dať vieme a to, že budeme pre vás aj tento školský rok vymýšľať nové úlohy a pomáhať vám chrániť životné prostredie najviac ako sa dá

  • 29
    06

    Slovensko sa rozrástlo o nových 2089 stromov!

    Pri zadávaní poslednej úlohy s názvom Čo s klimatickou krízou? II. som sa trocha obávala či sa v neistej situácii s Covid 19 nájde zopár škôl, ktoré nejaký ten stromček vysadia. Keď som však začala čítať vaše reportáže, pozerať fotky z výsadby a zapisovať počet vysadených stromov do tabuľky, zase som si potvrdila, že mám tú česť pracovať s výnimočnými učiteľmi, ktorých zanietenie pre dobrú vec nezastaví ani pandémia. Napriek tomu, že niektoré školy boli zatvorené, dokázali ste sa výborne zorganizovať a  po celom Slovensku ste vysadili až 2089 stromov. Je to úžasný výsledok. Okrem toho sa 48 koordinátorov zapojilo do online kurzu o klimatickej zmene. 

  • 21
    04

    Deň Zeme

    Zajtra oslavujeme Deň Zeme a dúfam, že mnohí z Vás sa pripravujú v tento deň splniť našu aktuálnu úlohu. Verím, že počasie bude priať a akcie so sadením stromov sa vám vydaria na jednotku alebo aspoň na 200 bodov, ktoré škole pripíšeme za jeden zasadený strom, ktoré škole pripíšeme za jeden zasadený strom. Naše nové video by vám malo pomôcť presvedčiť aj žiakov, ktorým sa do sadenia príliš nechce. Že ho ešte nevideli? Stačí im preposlať link: https://www.youtube.com/watch?v=hyIRMMXnaqw&t=1s

  • 30
    03

    Vyhodnotenie dizajnérskej úlohy

    Musíme uznať, že medzi malými Recyklohráčmi sa skrývajú naozaj veľké dizajnérske talenty, o ktorých budeme v budúcnosti určite ešte počuť. Ste zvedaví, kto poslal najkrajšie, najnápaditejšie a najoriginálnejšie návrhy krabičiek na zber batérii? 

  • 24
    03

    Čo s klimatickou krízou?II

    Zdá sa vám názov úlohy povedomý? Máte pocit, že túto úlohu ste už so žiakmi robili? Áno, máte pravdu. Keďže úloha bola veľmi úspešná a mala krásne ohlasy, rozhodli sme sa spolu so Zeleným vzdelávacím fondomna jej druhom pokračovaní, z čoho sa veľmi tešíme. Uvedomujeme si, že podmienky nie sú veľmi priaznivé, preto sme na úlohu vymedzili oveľa dlhší čas ako zvyčajne. Veríme, že naši skvelí Recyklohráči nájdu cestu a spôsob ako úlohu splniť a pomôcť tak zmierniť dopady zmeny klímy.

  • 08
    02

    Nová kreatívna úloha v Recyklohrách

    Situácia s otváraním škôl je stále neistá a keďže Recyklohry nechcú byť ani v tomto období pasívne, pripravili sme veľmi nenáročnú, kreatívnu  a hravú úlohu, ktorú zvládnu všetci aj doma, bez pomoci veľkých Recyklohráčov:-). V novej úlohe sa totiž zahráte na dizajnérov.

  • 25
    01

    Vyhodnotenie 46.úlohy

    Ďakujeme všetkým školám, ktoré sa zapojili aj napriek neľahkým podmienkam do našej úlohy, ktorá bola vyhlásená na podporu a propagáciu zberu starých mobilných telefónov. Podmienky boli naozaj ťažké, termín úlohy sa presúval, ale napriek všetkému ste nám poslali naozaj vydarené propagačné akcie. Nebolo jednoduché vybrať tie najlepšie alebo najkreatívnejšie. Páčilo sa nám však, že mnohí ste do akcie „zatiahli“ aj svojich rodinných príslušníkov a ich kolegov v práci, obecné a mestské úrady, dokonca predavačky v obecných potravinách. Mnohé školy využili na propagáciu školský rozhlas, ale boli aj také, ktoré išli ešte ďalej a akciu ohlásili rovno v obecnom rozhlase a na obecných výveskách. Pripravili ste si videá, reklamy, prednášky aj diskusie. Robili ste zbierky v škole aj mimo nej. Veľmi nás teší, že mnohé školy do našich-vašich akcií zapájajú aj svoju širšiu komunitu, je super, keď o vašich plánoch konať dobro v prospech životného prostredia vedia ľudia okolo vás, pretože nikdy neviete, koho aktivita osloví a pomôže zmeniť možno nie príliš environmentálne návyky, ktoré doposiaľ mal. 

  • 22
    12

    Výsledky súťaže v zbere mobilov!

    Výsledky súťaže v zbere mobilov sú už na svete. Ale najskôr zopár všeobecných údajov k priebehu súťaže. Do zberu mobilov sa zapojilo 279 škôl, avšak kvôli sťaženým podmienkam a rôznym obmedzeniam, mobilné telefóny odovzdalo 151 škôl. Školy odovzdali spolu nádherných 18 055 starých mobilných telefónov.  Najlepší zberač v tomto ročníku odovzdal neskutočných 465 mobilných telefónov.

  • 18
    12

    Vianočné prianie

    Milí malí a veľkí Recyklohráči, ďakujeme vám za spoluprácu v tomto kalendárnom roku. Veľmi si vážime, že napriek mnohým obmedzeniam ste zostali v našom projekte a s chuťou sa zapájate do našich aktivít. Ďakujeme, že vás máme, pretože práve Vaša aktivita a snaha dáva nášmu projektu a práci zmysel.  

1297
registrovaných škôl
COOKIES
Recyklohry potrebuje Váš súhlas k využitiu jednotlivých dát, aby Vám okrem iného, mohol ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo Prijať všetko.
Prijať všetko
Súhlas môžete odmietnuť tu.