• 22
    12

    Krásne Vianoce!

    Krásne Vianoce milé koordinátorky a milí koordinátori projektu Recyklohry! Máme za sebou, vďaka vám, ďalší úspešný rok v Recyklohrách. Podarili sa nám krásne úlohy, zrecyklovali sme veľa ton elektroodpadu, batérií aj mobilných telefónov.  Ku koncu roka sme v Recyklohrách venovali veľa energie našim triediacim ponožkám Pozrieš-triediš!, ktoré vznikli v spolupráci s Fusaklami. Možno aj vám ukazujú správny smer pri triedení odpadu. Preto vám všetkým prajem, aby vaše kroky v novom roku, či už v našich ponožkách alebo bez nich, smerovali tiež vždy správnym smerom….smerom k úspechu, zdraviu, radosti, dobrým vzťahom, porozumeniu a spokojnosti.                                                                                      

  • 20
    12

    Vyhodnotenie súťaže v zbere mobilov!

    Milí malí a veľkí Recyklohráči, už je to tu – vyhodnotenie súťaže v zbere mobilných telefónov! Tento rok sa vám podarilo vyzbierať krásnych 24 506 starých mobilných telefónov, ktoré budú vďaka vám zrecyklované a suroviny získané pri recyklácii sa využijú na opätovnú výrobu. Ďakujeme všetkým 249 školám a Recyklohráčom každého veku, ktorí sa do zberu zapojili a veríme, že ich potešia výhry, ktoré získali svojou usilovnosťou alebo sa na nich usmialo šťastie pri losovaní.

  • 07
    12

    Trieď odpad s Recyklohrami a ponožkami Pozrieš - triediš!

    Našli ste si včera darček od Mikuláša vo svojich topánkach? Ak nie, nebuďte smutní, s Recyklohrami jeden darček dostať môžete  Recyklohry v spolupráci so značkou Fusakle pripravili pre všetkých enviro zanietencov špeciálne ponožky Pozrieš -triediš!, ktorých hlavnou úlohou je viesť deti, ale aj dospelých k tomu, aby sa triedenie odpadu stalo ich každodennou súčasťou. Vytvorili sme preto kolekciu 5 dizajnov, ktoré zastupujú 5 hlavných odpadových komodít, s ktorými sa denne stretávame. Motív na ponožkách je pre každú z nich jedinečný a ich farebné prevedenie vystihuje farbu kontajnera alebo nádoby na triedený zber. Žlté ponožky s motívom plastových obalov predstavujú plast, modré ponožky s dizajnom papierových obalov papier, zelené ponožky s obalmi zo skla zastupujú sklo, bioodpadu patrí hnedá farba s motívom bio a červené ponožky obsahujú motív elektroodpadu. Takéto hravé stvárnenie odpadu z obalov na ponožkách môže slúžiť ako edukačná pomôcka. Vďaka „triediacim“ ponožkám sa deti aj dospeláci naučia správne triediť odpad oveľa ľahšie. Naše recyklohráčske ponožky si možete kúpiť na www.pozriestriedis.sk, v predajniach a na eshope Fusakle a vo vybraných predajniach Planeo. Do 12.12. ich možete vyhrať aj na FB stránke Asekol SK  https://www.facebook.com/triedimestareelektro/photos/a.839085789799779/1800924583615890/  

  • 24
    10

    Blíži sa koniec súťaže v zbere starých mobilov

    Záujem o zber mobilov je veľký, čo nás teší, niektoré školy už dokonca naplnili prvé zberné boxy a keďže sa blíži termín ukončenia súťaže, zasielam Vám zopár informácii k odvozu mobilov: Odvoz treba objednať cez web stránku www.recyklohry.sk cez formulár „Odvoz mobilov“, Odvoz treba objednať najneskôr 2.11.2022, Každý zberný box, ktorý budete odovzdávať, musí byť dosledne uzavretý a oblepený lepiacou páskou, S odvozom mobilov oboznámte prosím aj svoje kolegyne, kolegov, poprípade vrátnika,....kuriér nebude na zberné boxy čakať, preto ich majte prosím pripravené. Zber mobilov budeme hodnotiť celý november a december, ale verím, že sa nám podarí výsledky zberu a výhercov cien oznámiť do Vianoc. Nezabúdajte, že hráte až o 255 cien, medzi inými aj o krásne hrnčeky, ruksačiky a hraciu deku od Abrfabr, prednášky od Slovenskej debatnej asociácie, knižky a predplatné od Forbes a hlavne finančné výhry na zelené nápady od Orange Slovensko. 

  • 06
    09

    Spúšťame nový ročník súťaže SMS - Starý Mobil Sem!

    Milé koordinátorky a koordinátori projektu Recyklohry! Som veľmi rada, že Vám môžem oznámiť spustenie ďalšieho ročníka zberu starých mobilných telefónov. Zber potrvá do 2.11.2022. Budeme radi, ak spomeniete zber mobilov na rodičovských združeniach, poprípade výveskách v škole, aby boli rodičia detí o tejto možnosti informovaní aj od Vás, nielen od detí.  Do súťaže sa nám podarilo tento rok pritiahnuť partnerov ako Forbes, ktorý venuje predplatné a knižky, Slovenskú debatnú asociáciu, ktorá ocení školy zaujímavými prednáškami a tiež spoločnosť AbrFabr, ktorá venovala pekné vecičky pre vnímavé detičky vyrobené na Slovensku. Spolu môžete v súťaži hrať o 255 cien! Hlavným partnerom je, tak ako každý ročník,  Orange, ktorý najlepším zberačom venuje tablety, usilovným koorinátorkám a koordinátorom nákupné poukážky a školám financie na zelené projekty, ktoré budú tento rok prerozdeľené  trochu inak ako po minulé ročníky. Všetko dôležité nájdete v pravidlách zberu na našej web stránke.  

  • 05
    09

    Aký bude nový školský rok a aký bol ten minulý?

    Aký bude nový školský rok a aký bol ten minulý? Vitajte milí malí a veľkí Recyklohráči v novom školskom roku! Verím, že nás počas neho už nepostretnú žiadne korona vírusy a iné neplechy a bezpečne  a s radosťou ním budeme spoločne kráčať, hrať sa a popritom sa niečo zaújimavé naučíme. Už na úvod roka máme pre vás pripravenú vašu obľúbenú súťaž v zbere starých mobilov. Verím, že sa do nej s chuťou zapojíte. Motivujeme vás možno aj novými odmenami v katalógu odmien, ktorý sme pre vás prichystali. Na nové výhry sa však môžete tešiť aj v súťaži v zbere starých mobilov. Okrem toho vás však počas roka čakajú aj zaujímavé a hravé úlohy. A keďže chceme, aby bol nový rok od začiatku radostný, prinášame vám vyhodnotenie baterkovej súťaže.

  • 30
    06

    "Dovidenia" v budúcom školskom roku!

    Milé koordinátorky a milí koordinátori, ďalší školský rok je za nami a ja verím, že bol napriek mnohým prekážkam úspešný.  Ďakujem Vám za vašu usilovnú prácu v projekte počas školského roka, za vašu energiu, motiváciu a tiež spätnú väzbu, ktorá je pre nás dôležitá. Prajem Vám krásne leto, veľa oddychu, veľa načerpanej energie a spokojných dní. Už teraz sa teším na vás a na spoluprácu v budúcom školskom roku.....ale úplný pokoj Vám predsa len nedám

  • 07
    06

    Vyhodnotenie úlohy - Hoaxy nás neoklamú!

    Ďakujem všetkým školám, ktoré sa do poslednej úlohy v tomto školskom roku zapojili.  Poslali ste nám nádherné obrázky ku Dňu Zeme a starší Recyklohráči pripravili naozaj perfektné prezentácie o hoaxoch.  Podľa mnohých bola časť o vyhľadávaní hoaxov veľmi podnetná no zároveň náročná. Po skontrolovaní všetkých riešení, musíme povedať, že môžete byť na mladých Recyklohráčov hrdí. Zvládli to výborne! Keďže ste nám spravili veľkú radosť vy, tak sme sa rozhodli, že vám veľkú radosť spravíme aj my a jednu školu v kategórii stredné školy odmeníme workshopom od Slovenskej debatnej asociácie práve na tému kritické myslenie a argumentovanie.  Ak vás téma kritického myslenia zaujala, dávam do pozornosti vzdelávacie aktivity Slovenskej debatnej asociácie. Pokojne si môžete u nich objednať semináre, workshopy alebo sa zapojiť do debatnej ligy....aktivity sú vhodné pre 2.stupeň základných škôl a stredné školy.

  • 22
    04

    Stresu je všade dosť, ale v Recyklohrách sa mu vyhneme!

    Verím, že ste si dnešný Deň Zeme užili a že z aktivít, ktoré ste s deťmi robili máte dobrý pocit. Aj tento deň predznamenáva, že už sa pomaly blíži koniec školského roka. A keďže stresu máme zo všetkých strán dosť, v Recyklohrách sa mu vyhneme

  • 15
    03

    Hoaxy nás neoklamú!

    Prinášame vám ďalšiu úlohu v tomto školskom roku. Väčší Recyklohráči budú mať naozaj ťažkú úlohu, ktorá je v súčasnosti veľmi aktuálna a týka sa hoaxov. Verím, že nájdete odvahu vrhnúť sa do tejto ťažkej témy. Úloha trvá až do mája a jej tému môžete využiť aj k oslave Dňa Zeme, pretože v úlohe budete hľadať environmentálne hoaxy.

1297
registrovaných škôl
COOKIES
Recyklohry potrebuje Váš súhlas k využitiu jednotlivých dát, aby Vám okrem iného, mohol ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo Prijať všetko.
Prijať všetko
Súhlas môžete odmietnuť tu.